fbpx

Smelt, tiny but tasty

Smelt is a totally unique species of fish – not only in terms of taste- but, It is only known as a regional dish in just few places in Poland. Smelt which resembles sprat can only be caught in fishing nets in winter when it forms big shoals. Masurian fishermen have to wait till the lakes are covered in thick ice to safely drive a tractor which transports machines to pull the fishing nets onto the ice floes. Fishermen then catch this tasty fish that has the unique smell of fresh, green cucumber, soft bones after frying and a mild taste. Due to the fact that smelts live only in a few Masurian lakes where they prefer cold, clean and well-oxygenated water. They have acquired the status of a regional fish though they are practically an unknown delicacy for tourists. What is more, in addition to restaurants where you can try fresh smelt just in summer, Ryński Mill Inn offers smelt all year around and there you can get smelt in two different forms, as a crispy, fried Mill smelt or served with lettuce in a mayonnaise sauce on toast. It is a delicacy of an unusual and interesting taste that leaves a tasty memory from the region.

www.rynskimlyn.pl

Może Cię także zainteresować /You may be also interested in

Uwaga ! Love W_M używamy ciasteczek ! Kontynuując przeglądanie tej strony, zgadzasz się na to z premedytacją ! [Więcej]

Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Klikając przycisk "Akceptuję" oświadczasz że się na to zgadzasz !

Zamknij