Region Warmii i Mazur to magiczne i piękne miejsce do spędzenia wolnego czasu o każdej porze roku. Magiczne bo wypoczywając obcujemy z przyrodą, poznajemy walory przyrodniczo- krajobrazowe regionu,
a dzięki czystemu powietrzu, dotleniamy swój organizm. To nasze Zielone Płuca Polski i obszar o najmniej zanieczyszczonym powietrzu w Europie. Piękne miejsce, bo nigdzie indziej przyroda nie jest tak zróżnicowana i zarazem bliska człowiekowi. Od lat region należy do ulubionych miejsc wypoczynku Polaków oraz turystów zagranicznych.
Obecna infrastruktura turystyczna jest jedną z najnowocześniejszych w Polsce. Dlatego wybierając wypoczynek podczas ferii zimowych, wakacji, spędzenia świąt lub weekendu rodzinnego, przyjedźmy na Warmię i Mazury i wykorzystajmy tutaj bon turystyczny.
Do dyspozycji turystów w regionie jest ponad 5.000 obiektów noclegowych w tym hotele 5-gwiazdkowe z noclegami w zamku jak hotel Zamek Ryn czy też pałacowych komnatach jak Hotel Krasicki i Pałac Folwark Galiny. Wszystkie te obiekty posiadają bogatą ofertę spędzenia wolnego czasu z dziećmi. Dla turystów chcących poznać walory wsi do dyspozycji są gospodarstwa agroturystyczne, pensjonaty, gościńce i zajazdy. Aby sprawdzić które obiektu noclegowe honorują bon turystyczny na Warmii i Mazurach zapraszamy na stronę www.mazury.travel/bon-turystyczny-na-warmii-i-mazurach/.
Warmia i Mazury to nie tylko noclegi, wypoczynek wśród jezior i dziewiczej przyrody ale także bogata historia ukształtowana dzięki wiekowej wielokulturowości regionu. Muzea, miejsca kultu religijnego takie jak Gietrzwałd – Sanktuarium Matki Bożej Gietrzwałdzkiej, czy też obiekty militarne – Gierłoż kwatera Wilczy Szaniec, Mamerki lub Twierdza Boyen w Giżycku to miejsca, które koniecznie trzeba odwiedzić spędzając wolny czas z rodziną.
Dla koneserów regionalnego smacznej strawy zapraszamy do odwiedzenia restauracji i zajazdów ze znakiem białej czapki kucharskiej na błękitnym tle. Są to miejsca gdzie możemy skosztować regionalnych potraw mając gwarancję wysokiej jakości i dobrego smaku. Obiekty te należą do sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla, największej sieci w Polsce wsparcia produkcji i spożycia żywności naturalnej i tradycyjnej.